{ "title": "Elmalı Yuvarlak Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/Elmali-Yuvarlak-Kurabiye-58.jpg", "date": "21.01.2024 13:43:08", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "
Elmalı Yuvarlak Kurabiye, özellikle çocuklar tarafından en çok sevilerek ve beğenilerek tüketilen tatlı hamur işidir. Ayrıca hanımların toplantılarında, altın günlerinde, kermeslerde ve beş çaylarının yanında en çok tercih edilen ağızları tatlandıran elmalı yuvarlak kurabiye görüntüsüyle de göze hitap etmektedir. Yapımı oldukça pratik olan elmalı yuvarlak kurabiye elma ile hazırlanmış ve ceviz içi eklenerek lezzetlenen iç harcı ile bir arada muhteşem bir lezzet sunmaktadır. Size haber vermeden evinize beş çayına ya da öğlen oturmasına gelen dostlarınıza ve misafirlerinize çayınız demlenene kadar elmalı yuvarlak kurabiyeyi pişirip servis yapabilirsiniz. Besin değeri, oldukça yüksek olan elmalı yuvarlak kurabiye protein, kalsiyum, vitaminler ve mineraller açısından oldukça besleyici olmaktadır. Ceviz mutlaka herkesin günlük olarak tüketmesi gereken ve sağlık için oldukça faydalı bir besin maddesidir. Ayrıca canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde çayın ve kahvenin yanına en çok yakışan lezzetlerden birisidir. Sizde bu muhteşem lezzeti ailenize, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hazırlayarak servis yapabilir ve onlarla hoş sohbet yaparak zaman geçirebilirsiniz. Elmalı yuvarlak kurabiyeyi cam bir kavanozda sakladığınız zaman bir hafta ilk yapılmış gibi tazeliğini koruyabilir.

Elmalı Yuvarlak Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
Elmalı Yuvarlak Kurabiyenin İç Harcı için
Elmalı Yuvarlak Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce iç harcı hazırlayalım, elmaların kabuklarını soyduktan sonra küçük tavanın içine rendeleyin ve üzerine toz şeker ile tarçını ilave edip pişirelim. Elmalı harç piştikten sonra içerisine ceviz içini ekleyerek karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Kurabiyenin hamuru için yoğurma kabının içine margarini, yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu ilave edip karıştıralım. Ardından bir miktar un ve kabartma tozunu ekleyip elimize yapışmayacak hamur yoğuralım. Eğer ihtiyaç olursa biraz daha un ilave edilebilir. Yoğurduğumuz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar koparalım. Elimiz ile hamuru biraz açalım ve arasına elmalı harçtan koyduktan sonra büzerek yuvarlak şekil verelim. Kurabiyelerin büzülen kısmını önceden yağlanmış fırın tepsisinin altına gelecek şekilde aralıklı dizelim. Önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Elmalı yuvarlak kurabiye piştikten sonra mutlaka soğuyunca tepsiden servis tabağına alalım, üzerine bolca pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.
" } ] }