{ "title": "Elmalı Yumuşak Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/Elmali-Yumusak-Kurabiye-59.jpg", "date": "20.01.2024 06:14:54", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Elmalı Yumuşak Kurabiye, Elmalı yumula kurabiye tarifi için kullanacağımız malzemeler tam sekiz kişiliktir. Eğer siz kişi sayınıza göre daha fazla yapmak ister iseniz kullandığınız malzemeleri iki katına çıkartabilirsiniz. Elmalı kurabiye herkes tarafından sevilerek yenilen oldukça lezzetli bir kurabiye tarifidir. Elmalı harç zaten tek başına kurabiyeye enfes bir tat vermektedir harcın içine koyacağınız tarçın mis gibi koku verecek kesinlikle tarçın kullanın. Yapımı çok da zor olmayan elmalı yumuşak kurabiyeyi özellikle de çay saatlerinizde sevdikleriniz ile paylaşacağınız yumuşacık ve içi enfes elmalı harç ile dolu olan kurabiye tarifini yapmaya başlayalım.

Elmalı yumuşak Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
İçi Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Elmalı Yumuşak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu enfes kurabiye tarifini yapmak için öncelikle elmaların kabuklarını soyun bu işlemde sonra elmaları rendeleyin. Daha sonra bir tava içine tarçını, ceviz içini, pudra şekerini ve rendelemiş olduğunuz elmaları koyarak iyice kavurun. Kavrulan elmalı iç harcı ocaktan alın bir kenarda soğumaya bırakın. Hamuru için pudra şekerini, unu ve oda ısısında olan yumuşak margarini geniş bir yoğurma kabı içine alın ve iyice yoğurun. Daha sonra karışımın tam ortasına havuz biçiminde açın ve sıvı yağını, yumurtayı, kabartma tozunun ve yoğurdu ilave ederek hamuru tekrardan yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığında elinize yapışmayacak bir kıvamda olacak şekilde olana kadar üstüne un ilavesi yaparak yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan küçük, küçük parçalar koparın ve hamuru düz bir zemin üzerinde merdane kullanarak açmaya başlayın. Açmış olduğunuz hamurları üçgen biçiminde kesin ve hamurların içine daha önceden yapmış olduğunuz elmalı iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Bu şekilde koparmış olduğunuz bütün hamurları açıp yaptıktan sonra elmalı yumuşak kurabiye rulolarını yağlı kâğıt sermiş olduğunuz ya da yağlamış olduğunuz fırın tepsisi içine ara, ara dizin Fırın tepsisini daha önceden ısıtmış olduğunuz yüz seksen derece fırına verin elmalı yumuşak kurabiyelerin üstleri hafif pembeleşene kadar tam kırk dakika boyunca pişirin. Elmalı yumuşak kurabiyeler üstleri kızardıktan sonra fırından alın ve soğumaya bırakın iyice soğumadan tepsiden almayın yoksa dağılır. Elmalı yumuşak kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üstüne elmalı kurabiyenin olmaz ise olmazı olan pudra şekerini serpin. Sıcacık çay eşliğinde elmalı yumuşak kurabiyeleri servis edin.

Afiyet Olsun.

" } ] }