{ "title": "Elmalı Üzümlü Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-uzumlu-kurabiye.jpeg", "date": "20.01.2024 00:06:37", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Elmalı üzümlü kurabiye, Tatlı, pasta, börek vs tatları hepimiz gerçekten çok severiz. Türk mutfağında da tatlıya çok özen gösterilir ve mutlaka herkesin evinde yapılır ve yenir. Bizler tatlı yapmayı da yemeyi de çok seven bir milletiz diyebilirim. Tatlıların pastaların arasında benim favorim olan yiyecek türü kurabiyedir. Kurabiyeyi hem çok severim ve hem de yapmaktan çok büyük zevk alırım. Kurabiye yapımı bilindiği üzere diğer tatlı çeşitlerine göre daha kolay ve daha pratik. Ben de bugün sizlere herkesin çok severek yiyeceği bir kurabiye tarifi vereceğim. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz elmalı üzümlü kurabiye tarifi. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Elmalı üzümlü kurabiye için gerekli olan malzemeler
İç malzemesi için
Elmalı üzümlü kurabiye nasıl yapılır?

İlk olarak iç harcımızı pişirip soğumasını bekleyeceğiz. Elmalı harç için ilk olarak elmaları soyup bir tavanın içerisine ekleyin. Daha sonra şekerini ve suyunu koyup ocağın altını açın ve pişirin. Bir süre piştikten sonra yani elmalar kendi suyunu bırakıp tekrar suyunu çekmeye başladıktan sonra kuru üzümünü ekleyin. Biraz da bu şekilde piştikten sonra en son olarak tarçını ekleyip iç harcın altını kapatın. İç harcı hazırladıktan sonra hamuru yoğurmaya başlayabilirsiniz.

Hamur için ilk olarak yumurta ve pudra şekerini bir yoğurma kabının içerisine alın ve bir süre çırpın. Daha sonra sıvıyağı ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra yoğurdu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve iyice yoğurun. Çok yoğurmayın eğer kurabiye hamuru çok yoğrulur ise kurabiye sert olacaktır. Hamuru yoğurduktan sonra bir 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra hamurunuza istediğiniz şekli verip iç harcını koyun ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsinize yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar yani kurabiyeler kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }