{ "title": "Elmalı Üçgen Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-ucgen-kurabiye.gif", "date": "21.01.2024 13:45:20", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Elmalı Üçgen Kurabiye özellikle ekşi elma ile yapıldığında oldukça lezzetli olan bir tarif olarak karşımıza çıkıyor. Bu bakımdan da mayhoş bir tat elde edilerek meyve suyu gibi içeceklerin yanında atıştırmalık olarak çocuklarınıza ya da misafirlerinize sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tarif olduğunu görebilirsiniz. Hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize rahatlıkla sunabileceğiniz ve pastanelerden aldığınız kurabiyeler kadar lezzetli olabilen bu kurabiyeleri evde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Elmalı Üçgen Kurabiye Malzemeleri
İçi için:
Elmalı Üçgen Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı yapmakla başlıyoruz. Bunun için de öncelikle elmaları rendeliyoruz. Daha sonra şekeri ve tarçını ekleyip kısık ateşte önce suyunu salıp sonra da suyunu çekene dek iyice kavrulmasını sağlıyoruz. Ancak kavurayım derken yakmamaya da özen gösterin. Daha sonra ocaktan alıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.

Elmalı Üçgen Kurabiye hamurunu hazırlamak için ilk olarak margarin, yoğurt ve şekeri hamur karıştırma kabına alıyoruz. Eğer margarini daha önceden iyice oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlamadıysanız ocakta eritip hafif ılıtmanız gerekiyor. Daha sonra kabartma tozunu ve yarım limonu avucunuzda iyice kabartıp malzemelerin üzerine ekleyerek iyice malzemeleri karıştırıyoruz. Son olarak unu da ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz.

Kulak memesi kıvamındaki hamuru tezgâha alıp birkaç dakika dinlendiriyoruz ve daha sonra 8 eşit parçaya ayırıyoruz. Her bezenin altını unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar elde ediyoruz. Daha sonra hamuru tekrar önce + şeklinde kesip daha sonra da x şeklinde keserek 8 eşit parça elde ediyoruz. Tıpkı muska böreği yaparken yaptığınız gibi Elmalı Üçgen Kurabiye yaparken de geniş kısma harç ekleyerek üçgen şekli vererek kurabiyeleri sarıyoruz. Tüm malzemelere aynı işlem uygulandıktan sonra fırın tepsisine yerleştirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz. Soğuduktan sonra da pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz.
" } ] }