{ "title": "Elmalı Tart Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-tart-kurabiye.gif", "date": "20.01.2024 07:42:18", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Elmalı Tart Kurabiye evde turta hazırlamak isteyenler için oldukça kolay ve lezzetli bir tarif olarak karşımıza çıktığından dolayı mutlaka tarifleriniz arasında yer alması faydanıza olacaktır. Üstelik hem ailenize hem de misafirlerinize sunabileceğiniz bu tart kurabiye sayesinde marketlerden ya da pastanelerden alabileceğinizden daha güzel bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

Elmalı Tart Kurabiye Malzemeleri
İç için:
Elmalı Tart Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumuşatılmış margarini, yoğurdu ve yumurtayı hamur yoğurma kabının içerisine alıp karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz. Son olarak üzerine unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde etmeye çalışıyoruz. Daha sonra hamuru bekletirken iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için de elmaları rendeleyip şekerle birlikte kavuruyoruz. Piştikten sonra da içine tarçın ekleyip tekrar karıştırarak soğutmaya başlıyoruz.

İç harcı da hazırladıktan sonra hamurun yarısından fazlasını alarak yuvarlıyoruz. Elimizle biraz açarak yuvarlak fırın tepsisi ya da borcam içerisine yayıyoruz. Daha sonra pişirdiğimiz iç harcını bu hamurun üzerine yayıyoruz. Kalan hamuru açıp ince fitiller elde edecek şekilde uzun olarak kesiyoruz. Dilerseniz küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayarak da fitiller elde edebilirsiniz. Bu fitilleri önce tepsi ya da borcamın kenarını kapatacak şekilde bir sıra halinde yerleştiriyoruz. Daha sonra da aralarda birer santim kalacak biçimde boylu boyunca Elmalı Tart Kurabiye üzerine yerleştiriyoruz. Sonra da önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz ve biraz ılıdıktan sonra üzerine isteğe göre pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
" } ] }