{ "title": "Elmalı Tarçınlı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-tarcinli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 05:45:36", "author": "Cabgu", "article": [ { "article": "Elmalı tarçınlı kurabiye, kurabiye hamuru yapılarak içerisine elmalı harç hazırlanıp koyulur ve pişirilerek yapılan bir kurabiye tarifidir. Elmalı tarçınlı kurabiye hepimizin çok sevdiği klasik bir kurabiye türüdür. Özellikle misafir ikramlarında ve çocukların çok sevdiği bir kurabiyedir. Yapılış olarak çok zor olmayan bu kurabiyeyi aynı malzemeler kullanılarak farklı şekillerde yapabiliriz. Poğaça şeklinde veya normal yuvarlak kurabiye şeklinde de yapabiliriz. Ancak elmalı tarçınlı kurabiye deyince ilk akla gelen şekli sigara böreği gibi sarılı olan çeşittir. Elmalı tarçınlı kurabiye hazırlanıp, kullanılmayan kurabiyeler bir saklama kabı içerisinde buzdolabında saklanabilir.

Elmalı tarçınlı Kurabiye Malzemeleri
Elmalı İç Harcı İçin Malzemeleri
Üzeri için
Elmalı Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Elmaları yıkayıp, kabuğunu soyalım ve rendeleyelim. Bir tava içerisine alarak üzerine toz şeker ekleyelim ve orta ateşte pişirelim. Elmalar yumuşayıp rengi değişinceye kadar karıştırarak yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirelim. Marmelat kıvamına gelen elmalı harca ceviz ve tarçını ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

Derin ve geniş bir yoğurma kabının içine oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile pudra şekeri koyularak karıştırılır. Macun kıvamına gelip iyice karışınca içerisine yoğurt eklenip yoğurmaya devam edilir. Unu eleyerek havalanması sağlanır, böylece kurabiye daha iyi kabaracaktır. Unun içine kabartma tozu ve vanilya eklenir. Azar azar un eklenerek bir taraftan da yoğurmaya devam edilir. Hamur kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur olmalıdır. Daha sonra üzerine nemli temiz bir bez örterek buzdolabında dinlendirelim. Yaklaşık olarak 20-25 dakika buzdolabında bekletilmesi yeterli olacaktır.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimiz ile yuvarlayarak bezeler oluşturalım. Bir parça bezeyi merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açarak altı eşit üçgen olacak şekilde keselim. Üçgen parçalardan birinin geniş tarafına elmalı harçtan bir yemek kaşığı koyalım. Sigara böreği şeklinde saralım ve yağlı pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine koyalım. Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayarak tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirilir. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sonra pişmiş olur. Pişen elmalı kurabiyeler fırından çıkartılıp soğuması için bir kenara alınır. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }