{ "title": "Elmalı Sarma Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/Elmali-Sarma-Kurabiye-34.jpg", "date": "21.01.2024 14:20:26", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Elmalı sarma kurabiye, ağızlarda dağılan kıvamı ile ağızlarda muhteşem bir tat bırakan, oldukça hafif olan bir kurabiye tarifidir. Diğer kurabiye tariflerinin yanı sıra içinde bulunan elmalı harç ile hem muhteşem bir koku hem de lezzetli olmasından dolayı oldukça farklı bir tarif olma özelliğine sahiptir. Görünümün sarmalı bir halde olmasındna dolayı göze içindeki malzemlerin tadından dolayı da damağa hitap eden elmalı sarma kurabiye oldukça avantajlı bir tariftir.

Elmalı sarma kurabiye için gerekli olan malzeme
Elmalı sarma kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağı ve toz şeker bir kabın içine alınarak hamur haline gelinceye kadar yoğurulur. Daha sonra içine toz şeker de eklenereek şeker eriyene kadar yoğurma işlemi devam ettirilir. En son olarak da vanilya ve kabartma tozu da bu hamurun içine eklenerek biraz yoğurulduktan sonra un eklemeye başlayabilirsiniz. Elde etmek istedğimiz hamur kulak memesi kıvamına sahip olacağı için unu eklerken bu durum göz önünde bulundurularak yavaş yavaş eklenir. Diğer taraftan da yoğurma işlemi devam ederken hazır hale gelen hamuru bir köşeden dinlenmeye bırakın ve diğer taraftan da elmalı iç harcı hazırlamaya başlayın. Öncelikle elmaları soyarak rendeleyin ve bir kabın içine koyun. Daha sonra içine toz şeker, tarçın ve ceviz içi de elmanın içine eklenerek karıştırlır ve kullanıma hazır bir hale getirilir.

Daha önceden hazırlamış olduğumuz hamurdan bir parça alarak merdane yardımı ile biraz açın ve dört eşit parçaya bölün. Üçgen halinde olan parçaların köşesine bir miktar elmalı iç harç koyarak sarmaya başlayın. Daha önceden yağlamış olduğunuz fırın tepsisinin içine dizeceğiniz kurabiyelerin hepsini bu şekilde hazırlayarak doldurun. Tüm elmalı sarma kurabiyeler tepsiye dizildikten sonra daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırın içine konulur. Yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirmiş olduğunuz elmalı sarma kurabiyelerin pişme süresi bittikten sonra artık fırından çıkarabilirsiniz. Bir süre soğuttuktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }