{ "title": "Elmalı Rulo Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-rulo-kurabiye.gif", "date": "20.01.2024 13:29:17", "author": "rahime eskin", "article": [ { "article": "Elmalı rulo kurabiye, lezzeti ve eşsiz görünümü ile çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak kadar özel bir kurabiye tarifidir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Elmalı kurabiye malzemeler
İç harcı için malzemeler
Elmalı Rulo Kurabiye Üzeri için
Elmalı rulo kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye yapmaya öncelikle iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle elmaları soyup, rendeliyoruz. Daha sonra, teflon tavaya atıp, üzerine toz şekeri ilave ederek, ocağa alıyoruz. Bir iki çevirim karıştırdıktan sonra, elmalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatmadan önce tarçını ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Kurabiyenin hamuru için geniş bir hamur karıştırma kabının içine, oda sıcaklığında yumuşatmış olduğumuz margarini alıyoruz. Üzerine pudra şekerini ekleyip, margarinle birbirlerine iyice karışmasını sağlıyoruz. Ardından yoğurdu ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra vanilya ve aldığı kadar un ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. En son kabartma tozunu katıp, biraz daha yoğurduktan sonra, hamurun üzerine nemli bez örtüp on dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra, hamuru iki parçaya ayırıp, bir parçasını tezgâhın üzerinde merdane yardımı ile dikdörtgen şekilde açıyoruz. 3 mm'lik kalınlık yeterli olacaktır. Hazırladığımız harcın yarısını hamurun her tarafını kaplayacak şekilde yayıyoruz.

Daha sonra dikdörtgenin geniş kısmından başlayarak, fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Rulodan 1 cm kalınlığında dilimler kesip, yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine fazla sıkışık olmayacak şekilde yerleştiriyoruz. Yağlı kağıdınız yoksa, fırın tepsisini yağlamadan yerleştirmelisiniz. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sonra, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz, üzerine süzgeç ile pudra şekeri serpiştirerek, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }