{ "title": "Elmalı Pudra Şekerli Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-pudra-sekerli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 01:39:10", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Elmalı pudra şekerli kurabiye: hemen herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek yenen bir kurabiyedir. İçinde olan elma kurabiyeye değişik bir lezzet katmıştır. Büyük, küçük herkesin damak zevkine hitap eden bir kurabiyedir. Yapımı kolay ve pratiktir zaman almadan hazırlanmaktadır. Yaklaşık 1 saat içerisinde hazır olabilen elmalı pudra şekerli kurabiye uzun ömürlüdür. Kolay bozulmaz. Buzlukta uzun süre saklanabilmektedir. Ani misafir geldiğinde buzluktan çıkarılarak ısıtılan elmalı pudra şekerli kurabiye ilk günkü tazeliğini ve lezzetini kazanmaktadır. Evde kolayca hazırlanabilen bu kurabiye kafalarda soru işareti olmadan gönül rahatlığıyla tüketeceğiniz bir kurabiyedir. Öğlen ve akşam çaylarının yanını boş geçirmek istemiyorsanız elmalı pudra şekerli kurabiyeyi tercih etmenizi tavsiye ederiz. Hem eşsiz bir lezzete sahip hem de besleyicidir. Doyurucu özelliğe de sahip olan bu kurabiye evde yapıldığında pastanedeki kurabiyelerden çok daha lezzetli olmaktadır. Tüm marifetli bayanlara tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz.

Elmalı pudra şekerli kurabiye için gerekli malzemeler
Harcı için
Üzeri için
Elmalı pudra şekerli kurabiye nasıl yapılır?

Elmaları temiz bir şekilde yıkayarak kabuklarını soyun. Tüm elmaları rendeleyin ve küçük bir tava içerisine koyup ocağın altını açın. Rendelenen elma üzerine toz şekeri ekleyin ve ocağı kısık bir dereceye getirin. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Elmalar suyunu çekince tarçın ve dövülmüş cevizi de tava içerisine ekleyin. Ocağın altını kapatarak artık soğumaya bırakın. Elmalı pudra şekerli kurabiyenin harcı hazır. Şimdi hamur yapımına geçelim. Yoğurma kabı içerisine margarini koyun ve iyice yumuşatın. Yumuşayan margarin üzerine yoğurdu ve pudra şekerini ekleyin. Son olarak kabartma tozu ve unu da ekleyin ve iyice yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar un eklemeye devam edin. Hamur kulak memesi kıvamı alınca tezgâh ya da düz bir zemin üzerine hamuru koyun ve merdane ile iyice açın. Hamurun kalınlığı yarım cm'ye kadar olmalıdır. Hamur açıldıktan sonra bıçak yardımıyla hamur üzerinde küçük üçgen şekiller oluşturun. Üçgen şekiller üzerine 1 tatlı kaşığı yapılan harçtan koyarak hamurun ucunu diğer ucu ile birleştirin. Hamur ve harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıt serin ve yapılan kurabiyeleri teker teker dizin. Artık fırın tepsisini önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. 20-25 dakika pişirin ve fırını kapatın. Tepsiyi çıkararak tüm kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpiştirin. Elmalı pudra şekerli kurabiye hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }