{ "title": "Elmalı Portakallı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-portakalli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 18:04:40", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Elmalı Portakallı Kurabiye, her bayan muhakkak elmalı kurabiye veya portakallı kurabiye yapmıştır. Ama elmalı portakallı kurabiyeyi kimse denememiştir. Farklı bir lezzete sahiptir. Bir yandan elmanın tatlılığı bir yandan da portakalın mayhoşluğu ile harika bir tada sahiptir. Bayanların altın günlerinde farklı tarifler yapıp misafire ikram etmeyi severler. Bu yüzden herkesin denemesi gereken bir lezzettir. Malzemesi bol ancak yapımı çok kolay bir kurabiye çeşididir.

Elmalı Portakallı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
İçi için
Elmalı Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu tarif için ilk önce iç harcını hazırlayalım. Çünkü iç harcının soğuması gerekmektedir. İlk önce elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenen elmaları ve toz şekeri tavaya koyun. Orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Elmalar soğuduktan sonra içine portakal kabuğu rendesini koyun. Ardından cevizi ve tarçını koyun ve karıştırın. İç harç soğurken bir yandan da hamuru hazırlayalım. İlk önce derin bir kabın içine biraz un koyalım ve unun orta kısma çukur açın. Bu kısma yumurtayı, tereyağını, pudra şekerini, buğday nişastasını, sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu ve yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun. Daha sonra hamurları yumurta büyüklüğünde ayırın. Yumurta büyüklüğünde aldığınız hamurları merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde yuvarlak şekil vererek açın. Hamurun altında ve üstünden birer parmak boşluk bırakarak bir santimetre kalınlığında şeritler şeklinde kesin. Boş bıraktığınız kısma elmalı ve portakallı harçtan koyun. Hamuru rulo şeklinde sarın ve hamuru yarım ay şekline getirin. Bu işlemleri diğer hamurlara da uygulayın. Bu işlemler bittikten sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun. Eğer evde yağlı kâğıt yoksa fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Ancak her zaman yağlı kâğıt kullanmanızı tavsiye ederim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından fırına süre değişebilir bu yüzden sık sık fırını kontrol edin. Kurabiyeler hafif pembeleşinceye pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri başka bir servis tabağına alın. Bu şekilde kurabiyelerin soğuması daha çabuk olacaktır. Soğuyan elmalı portakallı kurabiyelerin üzerine süzgeç ile pudra şekeri eleyin. Misafirlerinize ya da kendinize servis yaparken çay ile servis yapabilirsiniz. Çocuklarına ve arkadaşlarına yanında sütle servis edebilirsiniz.

Elmalı Portakallı Kurabiye servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }