{ "title": "Elmalı Nişastalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmalı-nisastali-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 15:22:49", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Elmalı Nişastalı Kurabiye, Elma içerdiği vitaminleriyle, tadıyla, mis gibi kokusuyla tüketimi meyvelerin başında gelmektedir. Elma birçok pastaların ve tatlı çeşitlerinin içinde yer almıştır. Elma nişastalı kurabiye içerisine girdiğinde hamurun verdiği kokuyu alır ve kendine has kokusunu verir. Elmalı kurabiye herkesin severek tükettiği hafif ve besin değeri yüksek, yapılışı kolay tatlı türü olduğunu biliyoruz. Habersiz gelen bir misafire kolayca hazırlayabilirsiniz veya akşamları çay, soğuk bir içeceğin yanında atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Elmalı nişastalı kurabiye ağızda dağılan nefis yerken enfes diyebileceğiniz bir kurabiyedir. Benim kurabiyeler içerisinde en sevdiğim elmalı nişastalı kurabiyedir. Şimdi sizlere severek yaptığım ve beğenilerek yenilen elmalı nişastalı kurabiyemin tarifini vereceğim.

Elmalı Nişastalı Kurabiye malzemeleri
Elmalı Nişastalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce elmaları çok ince soymak şartıyla soyuyor ve rendeliyoruz. Yapıştırmaz bir tavaya rendelediğimiz elma alıyoruz ocağımızı çok harlı olmamak şartıyla yakıyoruz. Elma rendesinin suyu çıkıp hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz. Elmaların rengi değişip suyunu çekmeye başladığında üzerine şekeri ve tarçınımızı ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kavrulmuş iç malzememizi bir tabağa alarak soğumaya bırakıyoruz.

Şimdi kurabiyemizin hamurunu yapmaya sıra geldi. Bir hamur yapılacak kabınızın içerisine un hariç tüm malzemelerimizi koyuyoruz ve iyice elimizle mıncıklayarak karıştırıyoruz. Şimdi unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzda küçük parçalar alarak kurabiyemizi hangi şekilde yapmak istediğiniz şekilde sigara böreği gibi veya daha değişik şekilde el veya bir merdane yardımıyla açıyoruz. Bu arada soğumuş olan elma harcımız cevizimizi ekleyip karıştırıyoruz. Şekil verilen hamurunuza bir miktar elmalı içimizden koyup istediğimiz şekillerde kurabiyemizi yapıyoruz ve önceden yağladığımız tepsinize diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırına tepsinizi veriyoruz ve altı hafif kızarana kadar kurabiyelerimizi pişiriyoruz. Kurabiyelerin alt kısmı pembemsi çıkardığımızda yumuşak kurabiye az kızarmış olduğunda ise hafif gevrek kurabiye olur. Bunu kendi isteğinize göre yapabilirsiniz. Kurabiyelerimiz piştiğinde tepsimizi fırında alıyoruz ve hafif soğumasını bekliyoruz. Ilık hale gelen kurabiyelerinizin üzerine arzumuza göre pudra şekerini serpiştiriyoruz ve elmalı nişastalı kurabiyelerimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }