{ "title": "Elmalı Kurabiyenin İçinin Hazırlanışı", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-kurabiyenin-icinin-hazirlanisi.jpg", "date": "19.01.2024 23:43:57", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Elmalı Kurabiyenin İçinin Hazırlanışı aslında genel olarak tüm kurabiyeler için aynı olmakla birlikte pek çok kişi ocağın altını fazla açtığından ya da çok az açtığından içinin ölmesine neden olabiliyor. Her ne kadar yapımı kolay gibi gözükse de bazı konulara dikkat edilmediği takdirde çok yavan bir tada sahip olabileceği düşünüldüğünden bu konuya ayrıca özen gösterilmesi daha doğru olacaktır.

Elmalı Kurabiyenin İçinin Hazırlanışı Malzemeleri
Elmalı Kurabiyenin İçi Nasıl Yapılır?

Elmalı kurabiyeler için iç malzemesi hazırlarken ilk olarak elmaları hazırlıyoruz. Elmaları soymak çok önemlidir. Çünkü soymadan rendelenen elmalar kurabiye yerken ağzınıza küçük de olsa elma kabukları gelmesine neden olacaktır. Bu konuya dikkat etmediğiniz takdirde özellikle misafirlerinize sunduğunuz kurabiyelerin kusurlu olması söz konusu olabilir. Elmaları rendelemek yerine rondodan geçirmek de oldukça yanlıştır. Bu şekilde püre gibi bir elma elde edebileceğiniz için kurabiye hazırlarken dilediğiniz gibi bir kullanım sağlamayacaktır.

Elmaları soyduktan ve rendeledikten sonra tavaya alıyoruz. Tavanın altını yakarken ne çok harlı bir ateş kullanmanız ne de çok kısık ateşte yapmanız yanlıştır. Çok harlı ateşte dilediğiniz gibi elmaları kavurmanız söz konusu olmayacağı gibi kısık ateşte de çok yavaş ve fazla pişeceğinden yanlış bir seçim olacaktır. Orta ateşte altını yaktığımız tavaya şekeri ilave ediyoruz. Elmalar suyunu salıp tekrar çektikten sonra ocağı kapatıyoruz ve harcın içine tarçın ve cevizi ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.

Bu şekilde Elmalı Kurabiyenin İçinin Hazırlanışı tarifimizi uyguladığınız takdirde kurabiyeleriniz için tam tadında ve kıvamında bir iç harcı hazırlamanız mümkün olacaktır. İç harcı kurabiye hamurunu hazırlamaya başlamadan evvel hazırlamanız sayesinde iç harcınızın soğuması için beklemek zorunda kalmazsınız ve hamurunuz hazırlandıktan sonra hemen kullanabilirsiniz.
" } ] }