{ "title": "Elmalı Kurabiye Tarifi", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-kurabiye-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 15:55:04", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Elmalı kurabiye tarifi, en çok yapılan kurabiye tarifleri arasındadır. Çünkü hem sunumu güzel hem de içinde bulunan rendelenmiş elma, mis gibi koku katmaktadır kurabiyeye hem de lezzet açısından çok güzel bir tat bırakmaktadır. Aynı zamanda evde yenilmeyen elmaları değerlendirmeniz açısından da güzel, lezzetli ve kolay bir tariftir. Sabah kahvaltıları yanına, misafirlerinize çay ve kahve yanında ikram edebileceğiniz elmalı kurabiye, üzerine servis ederken pudra şekeri veya bir miktar tarçın serpilirse daha güzel tat ve lezzet bırakıyor.

Elmalı kurabiye tarifi için gerekli malzemeler
Üstü için
Elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Tüm malzemelerin hazırlığı tamamlandıktan sonra artık elmalı kurabiye tarifinin yapımına başlayabiliriz. Elmaların kabuklarını soyduktan sonra, çekirdek kısımlarını çıkartıp, rendeleyin ve bir tencereye alın. Ekşi elmalar kullandığımız için üzerine bir kahve fincanı şeker koyarak tatlandırabiliriz. Şekeri tencereye ekledikten sonra orta ateş üzerinde pişirin. Elmalar marmelat halini alıncaya kadar karıştırarak, 10-15 dakika kadar pişirin. Kıvama geldikten sonra harcı ocaktan alın, cevizi ve tarçını ekleyip iyice karıştırın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak fırınınızı ısıtmaya başlayabilirsiniz.

Elmalı kurabiye tarifinin hamuru için; önce kabartma tozunu ve unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını, yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak, bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Karışıma etrafından un alarak bir hamur haline getirin ve elinizle yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve hamur elinize yapışmayacak şekilde iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde küçük parçalar alarak elde top yapacak şekilde yuvarlayın. Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin. Bu aşamada hamurun kalın olmamasına dikkat edin, çünkü pişme sırasında kabartma tozundan dolayı şişecektir. Yaklaşık hamurun kalınlığı 2-3 mm olmalıdır. Yassı ve kalın olmayan hamurun ortasına soğumaya bıraktığımız elmalı, cevizli harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun iki tarafını uçları üst üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek birbirine yapışmasını sağlayabilirsiniz. Bütün yoğurduğunuz hamuru bu şekilde şekiller vererek hazırlayın.

Yağladığınız fırın tepsisine, kapatılan kısımları üste gelecek şekilde üç parmak aralıklarla tüm hazırladığınız elmalı kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye elmalı kurabiyeleri sık yerleştirmemeye özen gösterin. Önceden ısıttığınız fırında, tepsiye yerleştirdiğimiz elmalı kurabiyeleri yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeleri altın sarısı renk alana kadar pişirin. Kurabiyeler kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyeleri servis tabağına alın ve üzerlerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }