{ "title": "Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-kurabiye-tarifi-oktay-usta.jpg", "date": "21.01.2024 00:28:29", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta, Elmalı kurabiye tarifinden önce özellikle meşhur okta ustanın elmalı kurabiye mükemmel bir lezzet olmaktadır. Elmalı kurabiye genellikle her evde her kesimin çay sohbetlerinde kadınların özel davetlerinde çay yanında atıştırmalık olarak sunulmaktan mutlu olunan bol pudra şekerli ve tarçınlı enfes bir lezzet olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle Oktay ustanın özel yapımı ile yapılan elmalı kurabiye tarifi ise tadılması gereken kurabiyeler arasında ilk sıralarda olduğu unutulmamalıdır. Elmalı kurabiye Oktay ustanın tarifi için en önemli dikkat edilmesi gereken kural yani altın kural elmalı kurabiye için kullanılacak olan malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında tutulması gereklidir. Ayrıca elmalı kurabiye için hazırlanan hamurun kulak memesi kıvamında olmasında azami dikkat edilmesi yapılacak elmalı kurabiye lezzeti için çok önemlidir. Bayanların evlerinde kolaylıkla hazırlayacakları bir tariftir elmalı kurabiye tarifidir. Evet şimdi elmalı kurabiye Oktay usta tarifine geçelim.

Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta Malzemeleri
İçi İçin Malzemeleri
Üzeri İçin Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta Nasıl Yapılır?

Elmalı kurabiye yapımı için öncelikle hazırlanan elmalar güzelce yıkanarak kabukları soyularak rendelenir ve bir kap içerisine alınır. Önemli olan seçilen elmaların tatlı olmasına dikkat edilmelidir. Eğer elmalı kurabiye için seçilen elmalar çok tatlı değil ise biraz şeker ilave edilerek tatlandırılmasında sakınca yoktur. Daha sonra hazırlanan elmaları kısık ateş olacak şekilde ocak üzerinde kaynaması için ocağa alınır ve elmaların suyu çekene kadar pişirilir. Daha sonra elmaların içerisine sırası ile tarçın, pudra şekeri ve ince kıyılmış ceviz içleri de ilave edilerek çok kısa bir süre karıştırılır ve ocaktan hazırlanan harç alınır ve soğuması içen tezgâh üzerinde bekletilir. Daha sonra elmalı kurabiye hamurunu hazırlamak için derinde bir kap içerisine un, margarin ve pudra şekerini karıştırarak karışımın kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Orta kısmı açılarak içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağı ve kabartma tozu ilave edilerek hamuru yoğurmaya devam edilir.

Daha sonra hazırlanan elmalı kurabiye hamuru buz dolabında en az yarım saat bekletilir. Daha sonra buz dolabından çıkartılan elmalı kurabiye hamuru küçük parçalar şeklinde alınarak oklava yardımı ile hamurlar açılır. Daha sonra elmalı kurabiye için açılan hamurlar üçgen şeklinde kesilir burada dikkat edilmesi gereken husus ise açılan hamurların kalınlığına dikkat edilmelidir yani açılan hamurlar 1 cm'den daha ince olmalıdır. Daha sonra açılan elmalı kurabiye hamurunun orta kısmına önceden hazırlanan ve soğumaya alınan elmalı kurabiye harcı konularak hamurlar rulo şeklinde sarılır. Daha sonra hazırlanan elmalı kurabiye rulo hamurları önceden alt kısmı yağlanmış fırın tepsisi içerisine dizilir ve 180 derece ısıtılarak hazırlanan fırın içerisine tepsi konularak elmalı kurabiye hamurları yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Son olarak fırından çıkartılan elmalı kurabiyeler soğuması için biraz bekletilir ve soğuyan elmalı kurabiyeler üzerine bol miktarda pudra şekeri ve tarçın eşit şekilde dökülerek Oktay usta elmalı kurabiyeler servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }