{ "title": "Elmalı Kurabiye Şekilleri", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-kurabiye-sekilleri.jpg", "date": "21.01.2024 00:49:34", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Elmalı kurabiye şekilleri, Aynı elmalı kurabiye hamurundan farklı şekillerle şık sunumlar yapmanız artık mümkündür. Bugün sizlerle farklı şekiller ile kurabiye yapımını paylaşacağım. Tadı kadar görüntüsü de olağan üstü olan bu kurabiyeyi sizde gönül rahatlığı ile sevdiklerinizle paylaşabilir ve şık görüntüsü ile misafirlerinizin ve çocuklarınızın ilgisini çekebilirsiniz. Görüntüsü itibari ile hazır kurabiyelerden hiç ayırt edemeyeceğiniz bu elmalı kurabiyeyi, günlerinizde, beş çaylarınız da veya çocuklarınızın beslenmelerinde hazırlayarak severek yedirebilirsiniz. Şimdi şekilli elmalı kurabiyenin yapımını aşamalar şeklinde paylaşalım.

Elmalı Kurabiye Şekilleri

1. Şekil: Hazırlanan elmalı kurabiye hamurundan bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak daire gibi açın ve ortasına elma harcını koyarak poğaça gibi kapatın.

2. Şekil: Elmalı kurabiye hamurunu üç eşit parçaya bölerek 3 mm kalınlığında merdane yardımı ile açın daha sonra ortadan başlayıp on iki eşit parçaya bölerek kesin. Üçgen şeklinde kesilecek. Daha sonra kalın olan kısma elmalı harcı koyarak rulo gibi sarın. Diğer kurabiye hamurlarını da aynı işlemden geçirin.

3. Şekil: Kurabiye hamurundan küçük küçük aynı ebatlarda parçalar kopararak elinizde daire gibi açın. Daha sonra bir dairenin ortasını çaprazlama olarak kenarlara kadar gelmeden bıçak ile kesin. Ortasına elmalı harcı koyarak kesmediğiniz diğer açtığınız daireyi üzerine kapatın. Ölçülerinin aynı olmasına dikkat edin. Daha sonra kenarlarını eliniz ile bastırın.

4. Şekil: Elmalı Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde küçük küçük parçalar kopararak bir merdane yardımı ile ya da elinizle daire gibi açın. Daha sonra ortasına kenarları kesmeyecek şekilde bıçak ile aynı aralıkta şeritler kesin. Daha sonra ortasına elmalı harcı koyup ay şeklinde rulo yapıp sarın. Dilerseniz şerit çizmeden de ay şekli vererek sarabilirsiniz.

5. Şekil: Elmalı Kurabiye hamurundan küçük küçük parçalar kopararak daire gibi elinizle ya da merdane ile açın. Kurabiye hamurunun aynı ebatlarda olması önemlidir. Daha sonra ortasına çok yaklaşmadan kenarlarını sadece şerit gibi aynı aralıklar ile bıçak yardımı ile kesin. Daha sonra iç harcını koyarak balık sırtı gibi çaprazlamasına kesilen parçaları birbirine yapıştırın.

Şekillerini verdiğiniz elmalı kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer kurabiyeleri de aralıklı olarak dizdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Daha sonra ilk sıcağı gitmeden çay süzgeci ile pudra şekerini eleyerek kurabiyelerin üzerine serpin. Daha sonra servisini yapacağınız şık servis tabağına alarak servis edin.
" } ] }