{ "title": "Elmalı Kurabiye Nişastalı", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/Elmali-Kurabiye-Nisastali-91.jpg", "date": "20.01.2024 14:28:40", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Elmalı Kurabiye Nişastalı, Elmalı kurabiye hele bir de nişastalı olduğu zaman kıyır, kıyır ağızda dağılan o enfes lezzetiyle adeta kurabiyelerin kraliçesi demek yanlış olmaz. Elmalı kurabiye piştiği zaman o apartmanı saran koku daha giriş kapısından sizi büyüler. Utanıp sıkılmasanız sanki evin kapısını çalıp bir tane isteyesiniz gelir. Ama bu tarifle artık sizde hiç zorlanmadan o nefis elmalı nişastalı kurabiyelerden yapabilirsiniz. Elmalı nişastalı kurabiye hanımların 5 çaylarının baş tacıdır.

Elmalı kurabiye için malzemeleri
Elmalı iç harç için
Üzerine serpmek için
Elmalı Kurabiye Nişastalı Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlamakla işe başlayalım. Elmalı iç harç için elmaları rendenin kalın tarafından rendeleyelim ve toz şekerle birlikte tencereye alalım. Kısık ateşte elmaların rengi dönene kadar pişirelim. Burada şu püf noktaya dikkat ederseniz iç harcınız tam kıvamında olur. Elma ve toz şekerin biraz piştikten sonra ortasını kaşık yardımıyla açtığınızda orta kısımda elma suyu birikmiyorsa içini hazır demektir. Böylece tam kıvamında bir iç harcınız olur elmalar hamura suyunu salmayacağı için kurabiyeniz kıyır kıyır olur. Elmalı harcı ocaktan indirmeden 2 dakika önce ceviz içini de ekleyelim. Karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Tarçını bu aşamada elmalar sıcakken ekleyebilirsiniz. Tarçın pişme aşamasında eklenirse iç harcınızın rengi çok koyu olur. Buda güzel bir görüntü oluşturmaz.

Şimdi ise hamurumuzla devam edebiliriz. Tüm hamur malzemelerini çukur bir kaba alıp elimize yapışmayacak şekilde bir kurabiye hamuru hazırlayalım. Eğer çok yumuşak olursa 1-2 kaşık daha un eklenmesinde sakınca yoktur ve hazırlamış olduğunuz elmalı nişastalı kurabiye hamurunu bir streçle sararak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

Dolaptan çıkarmış olduğunuz elmalı nişastalı kurabiye hamurunu 2 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı 2 cm kalınlığında yuvarlak olacak şekilde açın. Her bir yuvarlaktan 8 adet elmalı kurabiye çıkacaktır. Hazırladığınız harçtan her bir hamurun ağız kısmına koyup rulo olarak sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan elmalı kurabiyelerinize sıcakken kesinlikle pudra şekeri serpmeyin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }