{ "title": "Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-kurabiye-nasil-yapilir(1).gif", "date": "19.01.2024 17:26:59", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Elmalı Kurabiye nasıl yapılır konusunda hemen herkesin kendine göre bir tarifi olduğunu görebilmek mümkündür. Bu tariflerde genellikle kişilerin damak zevkine göre farklı unsurlar kullanıldığını görebilmemiz mümkün olduğundan dolayı genel olarak bir tarifi kullanmanın daha doğru olacağını düşünüyoruz. Elmalı kurabiye yapımı her ne kadar biraz zahmetli olsa da aynı zamanda keyiflidir. Özellikle kurabiyelerinize farklı şekiller vererek pişirmeniz ve sunmanız sayesinde hem misafirlerinize hem de ailenize tadı ile olduğu kadar görüntüsü ile de çok lezzetli kurabiyeler hazırlamanıza olanak sağlayacaktır.

Elmalı Kurabiye Malzemeleri
Elmalı Kurabiye İç Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak kurabiyenin iç malzemelerini hazırlıyoruz. Bunun için elmaları rendeliyoruz. Rondodan geçirmeniz aşırı kaçabileceğinden rendelemeniz daha doğru olacaktır. Daha sonra bir tencereye elma rendesini, şekeri ve ceviz içini ya da fındık içini koyup kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra pişmiş olan elmalı harcı ocaktan alıp içerisine tarçını ekleyerek karıştırıp soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

İç harcımız hazır olduktan sonra hamuru hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için ilk olarak oda sıcaklığında bekletilmiş olan yumuşak margarini, yumurtayı, sütü ve şekeri hamur yoğurma kabı içerisine alıyoruz. Daha sonra parmaklarınızla boza kıvamı alana dek karıştırmaya devam edin. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmanız gerekmektedir.

Daha sonra hamuru 5 parçaya bölerek parçalardan birini 30 cm'ye kadar genişliğinde açarak sekize bölüyoruz. Bu sekiz parçadan birini alıp kenarlarına 1 tatlı kaşığı harçtan koyuyoruz. Daha sonra dar kenarından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Bu sarma şeklini dilerseniz poğaça şeklinde yaparak ya da değişik şekillerdeki kurabiye kapatma kalıpları ile gerçekleştirebilir ve değişik şekillerdeki kurabiyeler elde edebilirsiniz.

Tüm kurabiyelerinizin sarma işlemi bittikten sonra fırın tepsisine diziyoruz. Önce 150 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırın derecesini 175 dereceye çıkararak çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Pişen kurabiyeleri çıkardıktan sonra soğumasını bekleyip üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. Daha sonra servis ediyoruz.

Elmalı kurabiye nasıl yapılır konusunda bilmeniz gereken bazı hususlar var. Bunlardan en önemlisi ise kurabiye hamurunu açarken merdane kullanmanız daha ince bir hamur açabilmeniz bakımından size fayda sağlayacaktır. Özellikle rulo şeklinde yapacaksanız mümkün mertebe ince bir hamur açmanız sizin için çok daha doğru olacaktır.
" } ] }