{ "title": "Elmalı Kurabiye Malzemeleri", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-kurabiye-malzemeleri.gif", "date": "21.01.2024 20:36:49", "author": "bahar demez", "article": [ { "article": "
Elmalı Kurabiye malzemeleri, Bayanlar arasında en çok tercih edilen kurabiyelerimizden biridir. Çok sevilen tarif güzel olduğu kadar kolaydır.

Malzemeleri
Elmalı kurabiyenin iç malzemeleri
Nasıl Yapılır?

İlk önce elmaları rendeleyin. Tencerede elma rendesini şekeri ceviz içini karıştıralım. Elmalar suyunu alına kadar pişirin. Harcı aldıktan sonra tarçını ilave edin. Hamur için bir kaba margarin, yumurta, süt ve şekeri katıp boza kıvamında olana kadar karıştırın. Daha sonra un, karbonat ve vanilya ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamuru 5 parçaya ayırın. Ayırdığınız parçalardan bir tanesini 30 cm civarında açıp, sekize bölün. Kenarlara 1 kaşık harçtan koyun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizin. Diğer parçaları da aynı şekilde yapın. 150 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Daha sonra 175 derecede çok az pembeleşinceye kadar pişirin. Biraz piştikten sonra pudra şekeri ekleyip servis yapın.

Ek not olarak hamurunuzu fazla kalın açmamaya çalışın. Karbonatla pişeceğinden fırında pişmektedir. Onu göze alarak 2-3 mm kalınlıkta yapmanız yeterli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }