{ "title": "Elmalı Havuçlu Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-havuclu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 23:54:13", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Elmalı Havuçlu Kurabiye, Kurabiye; Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un, nişasta, yağ olan ve içerisine çeşni olarak fındık, fıstık, badem, haşhaş, kakao gibi malzemeler katılan bir çeşit bisküvidir. Aynı zamanda hanımların çay saati ikramlarındandır. Kurabiyeler, yapımından bir hafta sonra bile tazeliğini ve lezzeti kaybetmezler.

Kelime olarak Kurabiye, Arapçada, Qurabiyə Türkçede, Kurabiye, Yunancada, Kourabiedes olarak geçmektedir. Türkçeye Arapça kureybiyye olarak geçen kelimeden türemiştir. Kurabiye aslında Felemenkçe kökenli bir kelime olup, Felemenkçede çörek anlamına gelen koekje kelimesi Amerika'ya göç eden Hollandalılar tarafından İngilizceye koekie olarak kazandırılmıştır. Aşağıda verdiğimiz tarif bu zenginliğin içerisinde sadece bir tanesidir.

Elmalı Havuçlu Kurabiye İçin Malzemeleri
İç Malzemesi
Elmalı Havuçlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

İç Nasıl Yapılır?

İç malzemesini hazırlamak için. İlk önce elma ve havuçları rendeleyip, şekerle birlikte tavada orta ateşte, sık sık karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen karışımı ocaktan alarak ceviz ve tarçını ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.

Hamur Hazırlanışı ve Yapımı; Yumuşamış tereyağı ve şekeri mikserle 1-2 dakika kadar çırpın. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı art arda ekleyip çırpmaya devam edin. Malzemeler tamamen karışınca mikserden yoğuracağımız kaba alın. Karışımın üzerine kabartma tozunu ekleyin. Unu bardak bardak ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki poşetin arasında açın. 4 parmak büyüklüğünde kare veya dikdörtgen (Dikdörtgen şekli bükmek daha kolay olur) şeklinde kesin ya da varsa hamur ruletiyle de kesebilirsiniz. Kestiğiniz parçaların alt ve üst kısımlarını 1 cm aralıklarla kesik atın Kesiklerin üzerine çaprazlamasına hazırladığınız iç malzemeden koyun. Karşılıklı iki ucu köşeden karşı köşeye doğru iç malzemenin üzerine kapatarak ters çevirin ve ardından hafifçe uçları içe kıvırarak ay şeklini verin. Yağlanmamış tepsiye aralıklı olarak kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra hafif soğuduktan sonra pudra şekeri eleyin.

Afiyet olsun.
" } ] }