{ "title": "Elmalı Gevrek Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-gevrek-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 04:04:40", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Elmalı gevrek kurabiye, Elmalı gevrek kurabiye yumuşak ve ağızda dağılan bir kurabiye çeşididir. Herkes tarafından sevilerek yenen bir kurabiyedir. Kolay ve pratik bir yapıma sahiptir. Evde kolayca yapabileceğiniz elmalı gevrek kurabiye misafir alımlarında servis tabaklarında sıkça sunulmaktadır. Evde kendi ellerinizle yapabileceğiniz elmalı gevrek kurabiye 1 saat içerisinde hazır olan ve misafir alınlarında servis tabaklarında aranan lezzetler haline gelen bir kurabiyedir. Özellikle çocukların hayır diyemediği elmalı gevrek kurabiye besleyici ve doyurucu özelliğiyle de bilinmektedir. Misafir alımlarında, kadın günlerinde, arkadaş toplantılarında, doğum günlerinde ve pikniklerde aranan lezzetler arasında yer alan elmalı gevrek kurabiye, gevrekliği ile herkesi etkilemektedir. Şimdi vereceğimiz tarif ile elmalı kurabiye hiç bu kadar gevrek olmamıştı diyeceksiniz. İşte elmalı gevrek kurabiye tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Elmalı gevrek kurabiye için gerekli olan malzemeler
Harcı için gerekli olan malzemeler
Elmalı gevrek kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle elmalı gevrek kurabiyenin harcını yapalım. Elmaları bol su ile yıkayın ve soyun. Sonra hepsini rendeleyin. Derin bir tencere içerisine koyarak ocağın altını açın. Rendelenen elma içerisine şekeri ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Pişme sırasında sulanan elma suyunu tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin. Elmalar suyunu çekince ocağın altını kapatın. Tarçın ve dövülmüş cevizi pişen elma içerisine ilave edin ve biraz karıştırıp soğumaya bırakın. Gevrek elmalı kurabiyenin harcı hazır. Artık hamur yapımına geçebiliriz. Derin bir yoğurma kabı içerisine margarin ve sıvı yağı koyun. Yoğurmaya başlayın. Sonrasında yumurtaları kırın ve pudra şekerini ekleyin. Bir süre daha yoğurmaya devam edin. Sonra yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu ve nişastayı ekleyin. Yine bir süre yoğurduktan sonra alabildiği kadar un ekleyin. Yoğrulan hamur kulak memesi kıvamı alınca eklediğiniz un yeterli demektir. Hamurun kıvamı yoğrulma aşamasında ele yapışmayacak derecede olmalıdır. Yoğrulan hamuru düz bir zemin üzerine alarak merdane ile açın. Hamurun kalınlığı yarım cm'ye kadar olmalıdır. Hamur açıldıktan sonra kareler halinde kesin. Her bir kare üzerine birer tatlı kaşığı yapılan harçtan koyun ve harcın üzerini hamur ile kapatın. Hamur ve harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Artık fırın tepsisini yanınıza alarak tepsi dibine yağlı kâğıt serin. Kâğıt üzerine yapılan kurabiyeleri tek tek dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün ve 25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpiştirin. Elmalı gevrek kurabiye hazır. Artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }