{ "title": "Elmalı Fırdöndü Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-firdondu-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 15:33:39", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Elmalı fırdöndü kurabiye; Değişik kurabiye lezzetleri yapmayı öğrenmek isteyenler için ideal bir kurabiye çeşididir. Bu elmalı kurabiyelerinin tek püf noktası ise içerisine sürülen elmaların suyunun iyice çekene kadar pişirilmesi gerektiğidir. Elmalı tatlıların listesi içerisine giren elmalı fırdöndü kurabiyenin tarifi çok basit ve kolaydır. Ayrıca yumuşacık tadı ve nefis kokusu ile gerçekten denenmesi gereken bir lezzettir.

Elmalı fır döndü kurabiyesi malzemeleri
İçi için
Elmalı fırdöndü kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikli olarak elma içinin hazırlanması gerekir. O yüzdende elmalar bir rende yardımı veya robot yardımı ile iyice parçalandıktan sonra bir tencere içerisine şeker ile ocak üzerine ateşe konulur ve suyunu iyice çekip katılaşana kadar kavrulur. Hazır olan elma içi soğuması için bir kenarda bekletmeye alınır. Hamuru için gereken tüm malzemeler bir hamur kasesi içerisine ilave edilerek iyice bir robot yardımı ile karıştırılır ve homojen bir kıvam elde edilene kadar devam edilir. En son içerisine yavaş yavaş un eklenerek alacağı un belirlenir ve bir taraftan da karıştırılmaya devam edilir. Hazır hale gelen kurabiye hamurumuz, buzdolabında yarım saat bekletildikten sonra dikdörtgen şeklinde ince açılarak önceden soğumaya bırakılan elma içi her yerine iyice sürülür. Daha sonra bu hamur parçası rulo halinde sarılır ve kolay bir kesme işlemi için tekrardan bir yirmi dakika derin dondurucuda bekletilir. Bu arada hamur ve iç bitene kadar bu işlem tekrar edilir. Kendini toparlayan hamurumuz derin dondurucudan çıkartılarak istenilen kalınlıkta kesilerek önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün işlemler bittikten sonra 180 derecede ısınmaya bırakılmış fırın içerisine konularak pişmesi beklenir. Ortalama yirmi dakikada pişen elmalı fırdöndü kurabiye artık hazırdır. Biraz dinlenmeye bırakılıp soğuduktan sonra artık herkese servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }