{ "title": "Elmalı Fındıklı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-findikli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 14:17:08", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Elmalı fındıklı kurabiye, Fındık kurabiyeye yakışan kuruyemişlerdendir. Sizde kuruyabiyelerinize fındık ilave ederek daha zengin ve besleyici kurabiyeler yapabilirsiniz. Elmalı fındıklı kurabiye kıtır kıtır lezzetli bir tariftir. Yapım aşaması kolay vakit almayan çabuk bayatlamayan tatiflerdendir. Sizin için elmalı fındıklı kurabiyeyi daha kolay hale getirdik. Sizde şekil verme aşamasında özgürsünüz. Dilerseniz yuvarlak toplar yapabilir, dilerseniz de paça şeklinde kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış elmalı fındıklı kurabiyeyi ağzı kapalı bir şekilde serin yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden kol.

Elmalı fındıklı kurabiye için gerekli malzemeler
Elmalı fındıklı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir kap içerisine oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız margarini içerisine koyun. Yoğurt ve şeker ekleyip yoğurun. Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve yeteri miktarda un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun içerisine bir limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bu fındıklı elmalı kurabiyenin mis gibi kokmasını sağlayacaktır. Ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve elinizde yuvarlak şekil verin. Üzerini temiz bir bez ile örterek ılık bir ortamda bekletin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın ve içerisine öğütülmüş fındık ve tarçın ilave edip karıştırın. Ceviz büyüklüğündeki parçaları avucunuzun içerisinde açın ve iç harçtan uygun miktarda koyun. Hafif ağzı açık kalacak şekilde kapatıp yağlı tepsiye dizin. Üzerlerine yumurtanın sarısını çırptıktan sonra fırça yardımı ile sürün. Üzerine öğütülmüş fındıktan bolca serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif Kızarana kadar pişirin. Pişen elmalı kurabiyeyi fırından alıp soğutun. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis tabağına alıp servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }