{ "title": "Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-cevizli-tarcinli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 10:10:19", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye; severek yapıp yediğimiz kurabiye çeşididir. Ben bu kurabiyelerin içini yazın bahçeden topladığımız elmaları, rendeleyip veya robottan çekerek pişirip şekerle paylara ayırıp buzluğa koyuyorum. İçine isterseniz ceviz ve tarçın da koyarak zengin bir besin kaynağı hazırlayabilirsiniz. Ben yakıştırdığım için pişirirken tercih ettim. Böylece yazdan elmalı kurabiye'nın içini hazırlamış oluyorum. Kış günlerinde ise acil durumlarda veya hemen habersiz çaya gelen misafirlerinize maksimum yarım saatte hazırlamış olursunuz. Zaten buzluğa kaldırdığınız elmalı iç buzlukta çıktıktan sonra çok fazla buzlu bir kıvam almıyor, donsa bile rahatça kopararak hazırlayabilirsiniz. Hem kolay hem zahmetsizce hazırlayıp davetlerinize ve günlerinizde yaparak misafirlerinize görsel şölen sunabilirsiniz. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi inşallah.

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye tarifi için gerekli malzemeler
İç malzemesi için
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle kurabiye tarifine başlamadan önce içinde kullanılan yağın yumuşaması için dolaptan çıkarılmış olması gerekir. Bu yağ margarin veya tereyağı olması fark etmez. Yağı dışarı çıkardıktan sonra elmaları yıkayıp soyun veya rendeleyin ya da robotun rende özelliği varsa robotun bu özelliğinden yararlanır. Orta boy büyüklükte bir yanmaz tava alıp içine rendelenmiş elmaları koyun ve üzerine şekeri ilave edip kısık gözdeki ocağın üzerine koyun ve yavaş yavaş pişirin. Elmalar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Tamamen suyu çektikten sonra içine dövülmüş ceviz ve tarçını da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. Elmalı harç piştikten sonra biraz soğuması için bekletin. Başka bir taraftan hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabına alın ve içine yumuşamış margarini koyun. Üzerine pudra şekerini ilave edin ve karıştırın, biraz yoğurduktan sonra içine yoğurdu da koyup yoğurmaya devam edin. Son olarak un ve kabartma tozunu ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş ilave edin ve yedirene kadar karıştır ve yoğrulur. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizin ortasında yuvarlayıp hafifçe bastırarak açın veya yoğurduğunuz hamuru 3 eşit parçaya ayırın ve merdane veya oklava yardımıyla açın ve pizza dilimi gibi dilimler kesin ve üçgen parçanın geniş kısmına elmalı harcı koyarak çok bastırmadan yuvarlayarak kapatın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapmaya devam edin ve yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 170-175 derecelik fırında yaklaşık olarak üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri biraz havalandırmak için dışarı çıkarın ve iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alın. Hepinize şimdiden afiyet bal şeker olsun.
" } ] }