{ "title": "Elmalı Cevizli Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/elmali-cevizli-kurabiye(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:18:01", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Elmalı Cevizli Kurabiye, Elmalı cevizli kurabiyeyi, beğenerek yiyeni çoktur. Kurabiyede hem elma hem de ceviz olması güzel bir aroma ve tat katmaktadır. Misafir geleceği zamanlar, beş çayında, canınız istediğinde ve çocuklarınız için yapabileceğiniz harika bir tarif olarak yapımı da zor değildir. İsteyen herkes ve hiç denememiş olanlar yapabilirler. Yapımı güzel olduktan sonra sizin ve konuklarınızın seveceğinden emin olabilirim. Elmalı cevizli kurabiyeyi yaparken, hamuruna çeşitli desenler vererek de şekillendirebilirsiniz. Şeker oranı yüksek olmayan aşırı tatlı bir kurabiye değildir. Çok hafiftir ve çay, Nescafe, limonata ve diğer içeceklerin yanında rahatlıkla uyum sağlayan ve bunun yanında da lezzetli bir kurabiyedir. Şimdi size elmalı cevizli kurabiye tarifi vermek istiyorum. Belki hemen denemek istersiniz.

Elmalı Cevizli Kurabiye Yapmak İçin Gereken Malzemeleri
Kurabiyenin İçi İçin Gereken Malzemeleri
Kurabiyenin Üzeri için
Elmalı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmaları yıkayın ve güzelce soyun daha sonra da rendeleyin. Teflon tencere ya da tavaya rendelediğiniz elmaları alın. Üzerine şekeri ilave edin. Elmaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra tarçın ve ceviz ekleyin. Güzelce karıştırın ocaktan alın. Elmalı harcı soğumaya bırakın o soğurken de sizde bu aşamada kurabiyenin hamurunu hazırlayın. Hamuru hazırlamak için gereken malzemeleri yoğurma kabına alın ve hamuru güzelce yoğurun. Hazırlamış ve ikiye bölmüş olduğunuz hamuru un yardımı alarak ince bir şekilde yaklaşık 3 mm kalınlığında açın, çay bardağı ile veya da yuvarlak kalıp ile hamurdan daireler kesin. Dairenin bir tanesinin ortasına iç malzemeden koyarak üzerini diğer bir daire ile kapatın. Kenar kısımlarını elinizle yavaş yavaş bastırarak kapatın ve çatalla dairenin etrafına noktalama deseni yapar gibi hafif bir şekil vererek dönün. Üzerine bıçakla artı şeklinde kesikler yapın. Hamurun hepsi bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlı kâğıt serilen ya da yağladığınız fırın tepsisine şekil verdiğiniz kurabiyeleri 1-2 cm aralıkla dizin. 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında kurabiyeleri pişirin. Kurabiyeler çok kızarmayacak üzeri hafif pembe beyaz arası olmalı. Pişen kurabiyeleri fırından alın ve dinlenmeye bırakın. Daha sonra soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin ya da eleyin.

Afiyet olsun.
" } ] }