{ "title": "Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/Degisik-Elmali-Kurabiye-Tarifleri-68.jpg", "date": "19.01.2024 01:17:15", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri, uzun zaman tazeliğini koruya bilen değişik elmalı kurabiye tarifleri evlerde sıklıkla hazırlanan kurabiye çeşitleri arasında sıklıkla yer verilen kurabiyeler arasında gelmektedir. Sizlerde birbirinden leziz elmalı kurabiye çeşitleri hazırlayarak sevdikleriniz ve özellikle çocuklarınız için bu leziz kurabiye çeşitlerinden hazırlayabilirsiniz.

Rulo Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İç Harcı için
Hazırlanışı: Rulo elmalı kurabiye hazırlığımıza ilk olarak elmaların kabuklarını soyduktan sonra uygun bir tavanın içine rendeleyerek başlayalım. Elmanın üzerine toz şekeri ilave ederek tavayı ocağa alıp elma bıraktığı suyu çekip karamelize oluncaya kadar pişirerek ocaktan alıp içine cevizi de ilave ederek soğumaya bırakalım.

Yoğurma kabımıza hamur malzemelerini alarak ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurarak elde edilen hamurdan beş adet aynı büyüklükte beze yaparak dinlenmesi için üzerini kapatarak beş dakika kadar bekletelim. Ardından dinlenen bezelerin bir tekini merdane yardımıyla geniş servis tabağı büyüklüğünde hafifçe un serpiştirerek açalım. Açılan hamuru pizza dilimleri şeklinde eşit olacak şekilde 8 parçaya bölelim. Dilimlenen hamurların geniş kenarına önceden hazırladığımız elmalı harçtan eşit miktarda koyarak rulo şeklinde saralım. Aynı işlemi kalan hamurlara da uyguladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın uygun bir fırın tepsisine dizerek 175 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler hafifçe pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından aldığımız elmalı rulo kurabiye soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Güllü Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İç Harcı için
Hazırlanışı: İlk olarak iç harcımızı hazırlayarak için elmaların kabuklarını soyduktan sonra teflon tavaya rendeleyerek üzerine toz şeker ekleyerek pişirmeye bırakalım. Pişen elmaları ocaktan alarak üzerine tarçın ve ceviz içi ilave edip karıştırarak soğumaya bırakalım. Hamur için unun dışında tüm malzemeyi yoğurma kabına alarak iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından üzerine unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurarak dinlenmesi için beş dakika kadar bekletelim. Ardından dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açalım. Elde edilen yuvarlak bezenin kenarlarına bir bıçakla kesikler vererek bezenin ortasına iç harçtan koyalım. Kesilen kenarları harcın üzerine gelecek şekilde sırasıyla kapatalım. Gül şekli verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kâğıt kaplanmış tepsiye dizelim. Fırınımızı önceden 175 derecede ısıttıktan sonra fırına vererek pembeleşinceye kadar pişirerek fırından alarak soğumaya bırakalım. Güllü elmalı kurabiyeler soğuduktan sonra üstüne bolca pudra şekeri serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

" } ] }