{ "title": "Bayatlamayan Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/bayatlamayan-elmali-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 11:12:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Bayatlamayan elmalı kurabiye, sanırız herkesin gözdesi. Bir ölçü yapınca uzun süre kurabiyeden mahrum kalmıyorsunuz. Lezzetine de diyecek yok bu kurabiyelerin. Kurabiyelerin bayatlamaması için içine yoğurt olmayacak. Yoğurtlu olana tarifler böyle kıtır olmuyor. Hemen yumuşak bir kıvam alıyor. Ayrıca margarini de eritmeden kullanmalısınız. Bu kurabiyelerin bir özelliği de derin dondurucuda saklasanız bile lezzetinden ödün vermiyor. İsterseniz kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım. Çocuklar iyice sabırsızlandı, konuklarımız da gelecek çaya kadar yetiştirelim. Hepinize kolay gelsin.

Bayatlamayan elmalı kurabiye için gereken malzemeler
İç harç malzemeleri
Bayatlamayan elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamuru için kabın içine yumurta, süt, sıvı yağ ve margarini koyarak iyice karıştırın. İsterseniz bunun için bir çırpıcı da kullanabilirsiniz. Malzemeler iyice özdeşleşmeli, aksi halde kurabiyenin hamuru iyi olmaz. İçine hamurun ununu da koyun, ancak yavaş yavaş ekleyin. Kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini de ilave edin. Bunu ellerinizle iyice yoğurun. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi gibi olsun, unu buna göre ekleyin. Daha sonra hamuru dinlenmesi için üzerini örterek uygun bir yere kaldırın.

Bu arada elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bunları bir tencereye alın ve toz şekeri de içine ilave edin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. En son olarak iç cevizleri ve toz tarçını içine koyup karıştırın. İç harç böylece hazırlandı, ocağın altını kapatabilirsiniz. Şimdi dinlenen hamurdan yaklaşık elma kadar parçalar ayırın. Bunları merdaneyle yuvarlak olarak açın. Çok fazla ince hamur olmasın. Yuvarlakları 8 parçaya ayırarak üçgenler elde edin. Aynı sigara böreği sarar gibi geniş tarafına elmalı harçtan koyup hamurları sarın. Bunları yağlı fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısınan fırının içinde bayatlamayan elmalı kurabiye tarifini pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }