{ "title": "Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/agizda-dagilan-elmali-kurabiye.gif", "date": "20.01.2024 09:05:47", "author": "nalan eroğgu", "article": [ { "article": "Ağızda dağılan elmalı kurabiye, Altın günlerinizde, çay saatinde severek yapacağınız misafirlerinizin de severek yiyeceği, malzemeleri elinizin altında kolayca bulabileceğiniz nefis bir kurabiyedir.

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İç Malzemesi
Ağızda dağılan elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Erimiş margarini, sıvı yağı yoğurdu yoğurma kabına sırasıyla koyup tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Unu eleyerek yavaş yavaş hazırladığımız karışıma kabartma tozunu da atarak ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım. Diğer tarafta rendelediğiniz elmaları kısık ateşteki tavaya koyalım. Elmalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Teflon tava kullanırsanız elmalar tavaya yapışmadan ve yanmadan pişer. Yaklaşık 10 dakika kadar elmaların üzerine azar azar ilave yaptığımız şekerle kavuralım. Dövülmüş cevizimizi ve tarçını ilave edip ocaktan indirip soğumaya bırakalım. İç malzemeler soğuduktan sonra hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım. Elimizle ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlak şekilde açalım. İçlerine bir tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup bir kenarı öteki kenarın üzerine kapatalım. Dilerseniz yuvarlak parçaların tam ortasına harcı koyup gül şeklide verebilirsiniz. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serelim. Ağızda dağılan elmalı kurabiyelerimizi yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine teker teker dizelim. 180 derecede önceden fırınımızı ısıtmadan elmalı kurabiyelerimizi 180 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra servis tabağına alalım. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Kolay bayatlamayan ağızda dağılan elmalı kurabiyeler servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }